Thursday, September 30, 2010

Lokakuu :)

Tänään olen kovin kiitollinen ja onnellinen siitä, että saan olla lähetystyössä täällä Japanissa. On lokakuun ensimmäinen päivä, mutta aurinko paistaa kirkkaalta taivaalta ja lämmintä on juuri sopivat 24 astetta. Syksy ei kuulu lempivuodenaikoihini Suomessa, mutta täällä se yhdessä kevään kanssa on ehdottomasti suosikkini. Suomen syksyn ja talven pimeys on aina tuntunut raskaalta ja täällä saan nyt iloita siitä, että ei pimeyden kanssa säiden puolesta tarvitse kamppailla!

Päivääni toi iloa myös osallistuminen luennolle Koben raamattukoulussa. Minulla on nyt kielikoulusta syysloma, joten pystyn osallistumaan raamattukoulun tunneille. Iloni ja kiitollisuuteni tänään syntyi erityisesti siitä, että ymmärrän tätä kieltä jo niin hyvin, että luennon seuraaminen ei tuota vaikeuksia. Samalla se on kielenoppimista parhaimmillaan ja uusia sanoja omaksuu mielenkiintoisen sisällön kautta! Tänään luennon ja keskustelujen aiheena oli se, mikä kirkko on ja mikä on sen perusta, sekä kristinuskon ero verrattuna muihin uskontoihin. Ariki-sensei korosti erityisesti sitä, että monen hakeutuvat uskonnon (usein myös kristinuskon) pariin löytääkseen ratkaisuja maallisiin ongelmiinsa ja samalla eri uskonnot tarjoavat lakia, erinäisiä suorituksia siunauksen saamiseen. Kristinuskolla on kuitenkin tarjottavanaan IANKAIKKINEN PELASTUS, jota ei saavuteta omilla ansioilla, vaan uskomalla Kristuksen pelastustyöhön ristillä. Ja samalla jokainen, joka ei usko, on matkalla kadotukseen. Tätä on usein vaikea sanoa ääneen.

Lisäksi Ariki-sensei korosti kristittyjen tehtävää: "Menkää ja tehkää..." Osallistuminen jumalanpalveluksiin on tärkeää, mutta pelastuksen ilosanomaa tulee viedä eteenpäin. Omilla lahjoilla, omalla paikalla, niille ihmisille, joiden keskellä elämme.

No comments: